Kategorier
innlegg

Quantas tryggest for 2019

Flysikkerhet er en av de tingene du håper du aldri trenger å bekymre deg for når du reiser med en bobil. Men hvis du skal ut å fly eller du vil ha en billig pakkereise bør selv de mest nervøse flygerne bør føle seg litt tryggere med Australske Qantas – ettersom de nettopp har blitt kåret til det tryggeste flyselskapet i verden for syvende året på rad.

Ratingen ble laget av AirlineRatings.com , et nettsted for flysikkerhets- og produktgjennomgang, som overvåker 405 flyselskaper rundt om i verden og produserer en årlig liste over de som anses som sikreste.

Hvem er verdens tryggeste flyselskap i 2019?

Qantas hadde tittelen verdens tryggeste flyselskap fra 2014 til 2017.
I 2018 kunne AirlineRatings ikke finne noen tydelig «vinner», så tildelte utmerkelsen i fellesskap til de 20 beste flyselskapene, og listet dem alfabetisk.

Men i år har Qantas kommet tilbake til toppen.
Rangeringen tar hensyn til faktorer som revisjoner fra luftfartsorganer og myndigheter, journalister om krasj og alvorlige hendelser, flåtealder, økonomisk stilling, pilotopplæring og kultur. Med et usikret lån, også kalt forbrukslån kan man reise med Quantas eller andre flyselskaper og oppleve verden.

De så ikke på mindre hendelser, da «alle flyselskaper har hendelser hver dag,» sier Geoffrey Thomas, sjefredaktør for det australske baserte nettstedet.

Det er samtidig viktig å huske på å bestille flyreisen sin med et kredittkort, ett nettsted som sammenligner kredittkort er norske Kredittkortsøk.no. Mange har gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring inkludert, noe som kommer godt med om man skal på flytur.